KASIH SAYANG

KASIH SAYANG

20141101

Kes pelajar yang paling rumit untuk dibantu

Saya tak pasti siapa yang boleh bantu pelajar ini, ianya hampir mustahil. Tapi sekiranya ALLAH hendak, tiada apa yang mustahil. Saya mendapat maklumat ada pelajar di Timur Tengah menghadapi masalah kewangan setelah sekian lama belajar di sana belum dapat pinjaman atau biasiswa daripada mana-mana agensi kerajaan.

Mula-mula pergi dengan belanja sendiri mengharapkan akan dapat pinjaman atau biasiswa. Namun disebabkan krisis di Timur Tengah ada pelajar yang diberi opsyen untuk pulang atau melanjutkan pelajaran di tempat lain.

Tapi pelajar ini tidak mampu untuk sambung di tempat lain kerana kos belajar di sana jauh lebih murah dari tempat lain. Pada mulanya ada juga rakan keluarga yang membantu. Kini keluarga dalam kesempitan yang amat sangat.

Pelajar yang cemerlang dengan keputusan yang cemerlang. Memang hampir mustahil untuk membantu pelajar ini tanpa biasiswa atau pinjaman dari agensi kerajaan atau swasta atau dermawan. Rayuan ke pihak menteri telah dibuat namun ditolak sebab kita faham ianya polisi kerajaan untuk tidak lagi memberikan pinjaman dan biasiswa di tempat tersebut akibat krisis di Timur Tengah.

Kepada mereka yang tahu bagaimana cara untuk membantu pelajar cemerlang dari keluarga yang susah ini sila hubungi saya, Rozmal 012-2267406. Maklumat pelajar dan keluarganya yang susah perlu dirahsiakan atas beberapa faktor. Mereka yang saya berikan maklumat keluarga pelajar ini harap berurusan terus dengan beliau tanpa menyebarkan kepada umum identiti mereka.

Hanya kepada ALLAH saya berserah.

Yang benar,
Hj Rozmal bin Malakan
Timbalan Pengerusi Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan
Tel : 012-2267406
FB : Rozmal Malakan

Tiada ulasan: