KASIH SAYANG

KASIH SAYANG

20131115

Bilakah orang Melayu akan bebas dari amalan sihir?


Masih ada orang Melayu menggunakan sihir dalam kerjaya mereka, dalam perniagaan, dalam politik dan sebagainya. Apakah mereka tidak percaya ALLAH yang memberi rezeki? Kerja dakwah kita masih terlalu banyak untuk menyedarkan orang kita agar hanya bergantung harap pada ALLAH sepenuhnya, yakin rezeki itu dari ALLAH.

Sihir kedai pesaing
15 Nov 2013

Johor Bahru: Doa seorang peniaga agar Allah memberi petunjuk selepas mengesyaki ada pihak sabotaj perniagaannya termakbul apabila dia mencekup pesaingnya sedang mengenakan ilmu hitam di kedainya di pusat penjaja Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB) berhampiran Pekan Rabu, di sini.

Abd Rahman Yusuf, 39, yang menjual makanan pada sebelah malam berkata, kejadian berlaku jam 1.30 tengah hari Isnin lalu ketika dia bersama isteri, Sopiah Mat Hussain, 40, lalu di depan gerai mereka dengan kereta.

“Ketika lalu di depan gerai kami, saya dan isteri terkejut apabila melihat seorang lelaki yang turut menjual makanan tidak jauh dari gerai kami memegang gayung berwarna biru dan menaburkan sesuatu di kawasan tapak gerai kami.

“Selepas memberhentikan kereta, saya melihat dengan jelas jiran niaga kami itu menaburkan garam dan beras kunyit di sekitar kawasan gerai kami,” katanya kepada Harian Metro, semalam.


Tiada ulasan: