KASIH SAYANG

KASIH SAYANG

20131105

Sihir masih subur di bumi Malaysia, bumi ALLAH


Dalam pada kita setiap saban tahun menyambut Maal Hijrah dengan pelbagai program, dalam kita memerangi pelbagai serangan akidah dan fahaman agama yang menyesatkan, kita lupa satu lagi serangan akidah yang hampir setiap hari menyerang umat Islam di Malaysia, iaitu amalan sihir.

Amalan sihir masih subur lagi di bumi Malaysia, namun setakat ini tiada usaha bersepadu besar-besaran untuk memerangi amalan sihir ini. Kembalilah kita kepada ALLAH dan Islam sepenuhnya untuk menangani atau mengubati serangan sihir ini. Hanya hamba ALLAH yang ikhlas yang dapat memerangi sihir ini.

Kalau kita sering mengikuti perkembangan mereka yang mengamalkan perubatan Islam pasti akan merasa takut betapa suburnya amalan sihir dan hasad dengki yang menyesatkan umat Islam, khususnya yang memecah belahkan dan memporak perandakan rumahtangga bangsa Melayu di Malaysia ini.

Diganggu ilmu perabun
Sinar Harian 4 November 2013

REMBAU – Bimbang kemungkinan diancam gangguan sihir, seorang wanita di Kampung Sri Kendong, dekat sini tinggal dalam rumah yang berkunci mangga seolah-olah berada dalam penjara.

Saindon Abdullah, 60, seorang ibu tunggal berbuat demikian kerana mendakwa dirinya terkena gangguan ilmu perabun sehingga menyebabkan dia yang pernah menerima Anugerah Ibu Tunggal Berjaya peringkat daerah Rembau pada 2011, hidup dalam ketakutan.

Akibatnya, dia sentiasa berada gelisah dan tertekan sehingga kegiatan pertanian dan penternakan yang diusahakannya sejak 2009 kini terbiar begitu saja.

Menurutnya, pernah dia mendengar bunyi orang berjalan di atas atap rumah, tapi apabila diperiksa, tiada orang di situ.

Selain itu, lebih tertekan apabila ikan ternakannya sebanyak satu tan mati dipercayai diracun pihak tidak bertanggungjawab.

Menurutnya, jika masalah itu tidak selesai, dia menghadapi masalah untuk melunaskan hutang Tabung Ekonomi Kumpulan Usahawan Niaga (Tekun) serta institusi perbankan lain kerana gagal memperolehi pendapatan.

Dalam pada itu, Saindon turut mencari mana-mana pihak yang punyai kepakaran untuk mengubati gangguan dihadapinya supaya dia dapat hidup seperti sediakala.

Tiada ulasan: