KASIH SAYANG

KASIH SAYANG

20111122

Bahasa Melayu tidak mempunyai nilai komersialSatu kenyataan yang menghina Bangsa dan Bahasa Melayu ! Mari kita tengok adakah agenda memartabatkan Bahasa Melayu akan dijadikan topik perbahasan utama dalam perhimpunan terbesar orang Melayu pada 29 November hingga 3 Disember 2011 nanti.

Koleksi artikel sebelum ini yang membayangkan betapa hinanya Bahasa Melayu di bawah ini :

Malaysia kembali dijajah oleh England, bermula di Putrajaya di http://waghih.blogspot.com/2011/11/malaysia-kembali-dijajah-oleh-england.html

Bangsat sangatkah Bahasa Melayu ini ? di http://waghih.blogspot.com/2011/11/bangsat-sangatkah-bahasa-melayu-ini.html

Ong Kim Swee , Pejuang Bahasa Melayu Unggul di http://waghih.blogspot.com/2011/11/ong-kim-swee-pejuang-bahasa-melayu.html


PROJEK KOMERSIAL PERLU GUNA BAHASA MELAYU
Utusan Malaysia 22 Nov 2011

KUALA LUMPUR 21 Nov. - Projek-projek komersial yang akan dibangunkan di ibu kota diwajib menggunakan bahasa Melayu kecuali melibatkan nama khas.

Beliau mengulas laporan Utusan Malaysia baru-baru ini mengenai kecenderungan pemaju projek komersial di ibu negara termasuk projek perumahan mewah untuk menggunakan bahasa Inggeris.

Ahmad Fuad berkata, ANTARA ALASAN YANG DIBERIKAN OLEH PEMAJU UNTUK MENGGUNAKAN BAHASA INGGERIS TERMASUK BAHASA ITU BOLEH DIGUNAKAN SEBELUM INI DAN JUGA KONONNYA BAHASA MELAYU TIDAK MEMPUNYAI NILAI KOMERSIAL.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=1122&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_13.htm

Tiada ulasan: